Skip to main content

U utorak, 12. jula, završili smo naš prvi “Basket Friends” kamp. Pred mnogobrojnom publikom koja je pratila ceo tok kampa, tog vrelog julskog dana odigrane su poslednje utakmice, bačena poslednja slobodna bacanja i druženje i treninzi su privedeni kraju.

Prvi kamp realizovan je u dve smene od po devet dana. U prvom delu, treninzi i aktivnosti bili su namenjeni deci uzrasta od 8 do 15 godina iz Novog Bečeja i bliže okoline, a u drugom delu, okupili su se mladi košarkaši i košarkašice iz Irana, Rumunije, Mađarske, sa Kipra, a pridružilo im se i nekoliko mladih igrača iz Srbije.

Tokom rada, posetili su nas mnogobrojni poznati košarkaši kao što su Zoran Erceg, Marko Šutalo i Elmedin Kikanović, a poslednjeg dana, kamp je posetio i Danilo Mijatović, profesionalni košrakaš koji trenutno igra za MZT Skoplje. Nijedan eminentni sportista nije imao nijednu reč zamerke za naše napore, a verovatno najemotivniji prema celom projektu je bio Zoran Erceg koji je i ponikao upravo u Novom Bečeju odakle se i otisnuo u svoju blistavu sportsku karijeru.

Što se tiče organizatorskog tima, utiske je najbolje sumirao Zlatko Jovanović, glavni organizator, rekavši:

Iskreno, mislim da je bilo odlično s obzirom na to da je prva godina i da je sve to novo, u suštini, i za mene i za grad i za sve nas ovde. Mislim da je sve ispalo super. Klinci su zadovoljni. Nadam se da smo uradili onaj najbitniji deo. Košarkaški su imali sve što im je trebalo: dobre treninge, svakodnevno, dva puta dnevno, pored toga i neka uživanja.. Bazene, izlete… Mislim da je sve proteklu najboljem redu”.

Ipak, iako smo jedan kamp priveli kraju, on je istakao da naporan rad tek predstoji jer čim se jedan kamp završi, naredni već mora da se organizuje.

Podršku našem kampu i našim ciljevima pružio je i gospodin Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, koji je pohvaliopostojanje kampa i procenio ga kao odličnu priliku za promociju sporta, okupljanje dece i mladih. Prvi čovek opštine Novi Bečej rekao još i da je namera lokalne samouprave da u narednim godinama pomogne kamp kako god bude mogla ne bi li se tako ostvarile želje organizatora da kamp postane tradicija u gradu na Tisi.

Na koncu, najveće priznanje došlo je baš od polaznika i polaznica kampa kojima se izuzetno dopalo ovde, u Novom Bečeju. Mnogi su nerado krenuli kućama po završetku željni da ostanu ovde bar još jedan dan.