Skip to main content

U ponedeljak, 3. jula, odigrane su finalne utakmice i druga košarkaška takmičenja posle čega su najboljim učesnicima dodeljene medalje i priznanja čime je prvi deo kampa namenjen isključivo deci iz Srbije uspešno priveden kraju.

Svečanost dodele nagrada svojim prisustvom je uveličao i Zoran Erceg, proslavljeni košarkaš koji je najveći deo svog detinjstva i rane mladosti proveo upravo u Novom Bečeju gde je i načinio prve sportske korake. Komentarišući naš kamp, on je istakao da je ovo jedna izuzetno dobra stvar koju, svakako, treba podržati na svaki mogući način.

Baš na ovim koševima sam počeo da igram košarku i da pravim svoje prve korake. Šteta je što u moje vreme nije bilo ovoga i baš mi je drago što je Zlatko (Jovanović) pokrenuo ovako nešto u ovom gradu i jako mi je drago što sam večeras tu” rekao je Erceg.

 

Osim Zorana Ercega, kamp je, kao gost, posetio i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Elmedin Kikanović. On je rekao da je zaista pozitivno iznenađen kampom koji, po njegovim relima, predstavlja pravi pionirski poduhvat u ovom delu Vojvodine.

Iz razgovora sa organizatorom vidim da ima velike planove i da će ovaj kamp da raste iz godine u godinu” rekao je Kikanović, dodavši i da je, za prvi put, ovo na, zaista, visokom nivou. “Sećam se svojih kampova. Na svakom sam naučio neku novu stvar o košarci, upoznao nekog novog prijatelja tako da u ovom uzrastu to njima dosta znači” zaključio je Kikanović.

I glavni organizator cele ove košarkaške priče na obali reke Tise, Zlatko Jovanović, zadovoljan je postignutim u dosadašnjem delu kampa.

Meni je zaista proletelo ovih osam, devet današto znači da je bilo odlično. Trenirali su odlično, došli do finala i vidim po njihovim reakcijama i reakcijama roditelja da su i oni sretni i zadovoljni” rekao je Jovanović dodavši i da je ovo samo početak i da se nada da će se nastaviti i pretvoriti u tradiciju.

Trećeg jula u Novi Bečej pristigli su i polaznici “Ataši” škole basketa iz Irana. Mehradi Ataši koji je i doveo mlade košarkaše u našu zemlju rekao je da je ovo prvi put da učestvuju o novobečejskom kampu, ali da se nada da je ovo tek početak saradnje između srpskih i iranskih košarkaša. On je dodao i da se nada da će razmena sporta i kulture potrajati među našim zemljama, te da ćemo je, vremenom, podići na viši nivo.

U danima koji slede, u Novom Bečeju će se okupiti mladi iz Irana, Rumunije, sa Kipra, a i u nastavku će učestvovati deca iz naše zemlje.