Skip to main content

U ponedeljak, 26. juna, u Novom Bečeju je i zvanično otvoren prvi košarkaški kamp za mlade – Basket friends.

 

Ovogodišnji kamp trajaće, ukupno, osamnaest dana i to u dve smene od po devet.

U prvoj smeni su osnovci iz opštine Novi Bečej i bližeg okruženja. Mladi košarkaši i košarkašice biće podeljeni u više grupa, imaće raznovrsne treninge sa profesionalnim trenerima, a i međusobno će se takmičiti u ovom popularnom sportu.

U drugoj smeni u Novom Bečeju biće devojčice i dečaci iz Irana, Rumunije, sa Kipra, Mađarske i drugih zemalja. I njima je osmišljen detaljan i bogat program kao i učesnicima prve smene. Program je osmišljen tako da se što više aktivnosti dešava na otvorenom, na košarkaškom terenu pored reke Tise u prelepom ambijentu i uz mnogo svežeg vazduha.

Glavni organizator kampa i idejni tvorac Basket friends-a, Zlatko Jovanović, vidno zadovoljan obratio se okupljenim učesnicima i trenerima, kao i mngoborojnoj publici koja je došla da posmatra aktivnosti prvog dana kampa. On im je objasnio motivaciju koja ga je podstakla da se upusti u ovu priču:

„Ovaj kamp sam osmislio i organizovao jer sam osetio neku dužnost da se odužim košarci koja je meni mnogo dala. Zato sam to osmislio da se ovde napravi, da ova deca iz naše opštine imaju šansu da treniraju, nešto nauče i naprave neke nove karijere i postignu neke nove visine u košarci“

Prvi dan kampa prošao je u dobroj atmosferi i na opšte zadovoljstvo svih uključenih, a narednih dana očekuju nas intezivni treninzi i još intenzivnije druženje jer jedan od ciljeva ovog kampa i jeste, pored sportske edukacije i treninga, i povezivanje mladih sportista širom zemlje, ali i sveta .